sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Days 2 & 3, BangkokEnsimmäinen päivä maankamaralla. Bangkokissa on n. 30 celsiusta lämmintä ja auringon näkeminen ensimmäistä kertaa tyyliin kuukauteen on ollut suorastaan ihmeellistä. Käytiin risteilemässä longboatilla ja vaan käveltiin ympäri kaupunkia. Sain ruokaa vasta joskus iltakuuden aikoihin ja sitä ennen rupesi pikkuisen kiukuttamaankin, Lasse parka. Ruoka-annoksista maksettiin China Townin katukeittiöissä n. 60-70 senttiä kappaleelta.

Ekan päivän iltana kierreltiin "red light districtiä", sitä missä ladyboyt ja huorat parveilee iltasin. Se on siis mielikuvista huolimatta ihan turvallista seutua, turisteja on liikkeellä tosi paljon, ja ainoat ongelmat taitaa olla strippiluolien sisäänheittäjät, humalaisten turistien kusetetuksi joutuminen kaupanteossa ja taskuvarkaat (en kyllä tiedä onko siellä niitäkään kauheesti, oon vaan ite tosi epäluuloinen). Samalla alueella sijaitsee paljon myös ihan tavallisia yökerhoja ja Bangkokin vilkkain Night Market. Kaikki tuotteet on keskenään aika samanlaisia, mutta ainakin vaatteita ja laukkuja saa tosi halvalla, jos vaan jaksaa tinkiä. Ehkä ihan hyvä, että mua inhottaa tinkiminen, ei tule ostettua ihan liikaa kaikkea. Kuvissa näkyvät housut ja Lassen osalta myös paidat tarttui matkaan, en muista hintoja, mutta montaa euroa ei kyllä tarvinnut pulittaa.

Seuraavana päivänä lähdettiin aamupäivästä Khaosan Roadille, siellä on jonkunlaiset markkinat myös päivisin ja paljon kahviloita, hostelleja ja ravintoloita, sekä ihan helvetisti turisteja ja backpackereita.

Ilta kahdeksalta ihanan diiselinkäryinen, koliseva ja kitisevä juna (jonka kolmannen luokan vaunun lattialla vilisi luteita) lähti kuljettamaan meitä Bankokista kohti Nong Khaita, Thaimaan ja Laosin rajalla olevaa kaupunkia.

Nää paikalliset on aikamoisia vedättäjiä, esim. taksikuskien kanssa saa oikeesti tapella, että ne suostuu laittamaan taksamittarin päälle. Muutenkin puheet thaimaalaisten ylitsevuotavasta ystävällisyydestä on mun mielestä vähän liioiteltuja, ainakin meidän havaintojen mukaan Bangkokin thaikkuja vois sanoa suorastaan röyhkeiksi. Kaikki tuntuu olevan juonessa mukana kusettamassa länkkärituristeja, varsinkin meitä vitivalkoisia, kun oletus on, ettei olla vielä opittu maan tavoille. Siispä mahdollisella seuraavalla kerralla levittelen kyllä huolella itseruskettavaa hämäykseksi.

Mulla ei ollut etukäteen oikeastaan minkäänlaista kuvaa Thaimaasta tai Bangkokista, mutta olin jopa pikkusen järkyttynyt siitä, miten likaista siellä on. Ei sillä, musta on paljon nastempaa nähdä, mitä se paikallinen meininki oikeesti on, verrattuna joihinkin Etelä-Euroopan kiillotettuihin turistikohteisiin.

Kiinnostaako teitä ylipäänsä reissupostaukset, vai skippaatteko nää ihan suosiolla?

4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti lisää reissupostauksia! :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kiva, että ainakin joku lukee näitä! Kiitos!

   Poista
 2. hassua, että ootte saaneet tommoisen kuvan bangkokista ja thaimaasta, itsellä nimittäin aivan päinvastainen :D likaista kyllä osaa olla mutta myös siistiä, ihmiset ovat olleet ainakin minua kohtaan tosi ystävällisiä ja taksillakin on päässyt näppärästi ilman mitään tappeluita.

  minun aivan lemppari paikka tuo thaimaa, siellä olen nyt ravannut 5 kertaa.
  liekö syynä sitten se että kuinka ruskettunut on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin laosilaisiin verrattuna olin tosiaan hiukan pettynyt Bangkokilaisten käytökseen (eihän nuo nyt mitään suomalaisiin verrattuna ollut, ei sillä :D), mutta katsotaan millaista muualla on, parin päivän päästä on vuorossa ainakin Krabi ja mahdollisesti Koh Samui ja Phi Phi Islands, saa nähdä mitä siellä tulee vastaan! (:

   Niin ja kiitos kommentista!

   Poista