maanantai 9. helmikuuta 2015

Uusi linssi!

Kuten saatatte muistaa, tuskailin viime postauksessa, kuinka huonosti se mun Canonin 50 mm objektiivi tarkentaa. Sen lisäksihän mulla on Canonin kittilinssi, 18-55 mm, f/3.5-5.6. Oon jo pitkään miettinyt, että pitäisi hankkia joku uusi, jossa olisi sekä valovoimaa, että edes vähän zoomia, kun nyt kerran edes vähän puolitosissani valokuvausta harrastan ja koitan siinä myös kehittyä. Oltiin viikonloppu Jyväskylässä ja paluumatkalla tutkailin vaihtoehtoja sen kolme tuntia putkeen. Olin jo päätymässä hankkimaan Tamronin 28-70 mm, f/2.8, mutta rupesin sitten vielä aamulla pohtimaan, ja enköhän mä saanutkin koko päivän kulumaan eri kamerasivustoilla... Kysyin tietysti myös Anssilta neuvoa, mikä osoittautui kohtalokkaaksi mun pankkitilin kannalta.

Anssi suositteli Sigman 18-34 millistä putkea 1.8 aukolla, ja pari arvostelua kahlattuani totesin, että siitä voisi oikeesti olla johonkin (eli olin hyvin vaikuttunut ja innoissani). Ainoa mikä emmitytti oli hinta, mun on aina ollut tosi vaikeeta laittaa suuria summia rahaa yhtään mihinkään, Mutta kyllähän se sitten täytyi käydä kotiin hakemassa heti samana päivänä, vähän halvemmalla olisi kai saanut netistä jostain, mutta halusin sen HETI, koska oon kärsimätön, niin kipaisin Verkkokauppaan.


Joten tässä se on: Sigma EOS 18-34 mm, f1.8 DC HSM Art. Kaikki kuvat noita itse objektiivista otettuja lukuunottamatta on otettu uudella linssillä. Näitä kuvia en oo muokannut yhtään.


 Tämän laitoin ihan vaan vertailun vuoksi, yleensä tuon peilin edessä otetut kuvat on melko pimeitä ja kasvoille tulee tosi vahvat varjot. Ja vaikka en mitenkään erityisesti säätänyt tarkennusta, tää näyttää kuitenkin kohtuullisen siedettävältä.


Näissä kuvissa ei ole mitään ihmeellistä enkä yritä niillä todistaa mun suurta taiteilijuutta, mutta niistä näkee, miten mielettömän tarkkoja kuvia tolla saa. Valaistusolosuhteet ei todellakaan ole mitenkään optimaaliset, nää on otettu tänä iltana klo 19 jälkeen sisällä keinovalojen loisteessa, MUTTA SILTI.

Plussina tosiaan ehdottomasti luotettava tarkkuus ja valovoimaisuus. Tykkään sinänsä tosta zoomausalueestakin, koska tuo sopii sen puolesta esim. pieniin tiloihin. Zoomiobjektiivi (kitti) on ollut mulla tosi vähällä käytöllä ihan vaan siksi, että se on niin huono, joten en osaa ihan heti sanoa, haittaako se mun käytössä, ettei tolla pääse 34 millistä ylöspäin. Time will tell. Toisaalta kuvat on teräviä 1.8 aukolla jopa siinä 18 millin kohdalla, kuten tuosta kasvokuvasta näkee, mikä ei välttämättä pätis jo zoomi ois pidempi.

Haba kasvaa noihin muovipurkkeihin verrattuna, painoa linssillä on yli 800 grammaa ja kokoakin ihan riittävästi. Tuntuu myös tosi laadukaalta käteen, kun vertaa entisiin koliseviin ja kitiseviin rotiskoihin.

Kokonaisuutena oon näin pikaisten testien valossa ihan hirveän tyytyväinen. Jos joku jaksoi lukea tänne asti, niin kiitos ja anteeksi. Oon ehkä hiukan innoissani. Mutta hei, teille lukijoille tää tarkoittaa toivottavasti enemmän ja laadukkampia kuvia, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti